Blat do kloca 50x70x20 cm masarskiego, rzeźniczy, kloc masarski
Kloce klejone z drewna "na sztorc" są najtrwalszą formą podstaw drewnianych do krojenia, rąbania i tłuczenia mięsa.
Blat do kloca masarskiego. Wymiary blatu 50 x 70 x 20 cm.
Kloc wykonany z sezonowanego drewna bukowego, łączonego za pomocą kleju i kołków.
Kloc posiada atest PZH
Uwagi dotyczące użytkowania:
- powinno się rąbać elementy mięsa CAŁĄ powierzchnią ostrza topora lub tasaka (prawidłowo naostrzonego),
- po skończonej pracy - powierzchnię roboczą kloca należy czyścić nożem, szczotką drucianą lub specjalnym skrobakiem, utrzymywać w czystości i suchości
- kloc powinien stać wypoziomowany - gwarantuje to cichą i stabilną pracę,
Czego Nie należy robić:
- kloc nie powinien stać w pobliżu grzejników, pieców lub innych źródeł ciepła - może to spowodować powstawanie rys na jego powierzchni roboczej,
- nie polewać wodą!(namoczone drewno jest miękkie, pęcznieje - może nawet uszkodzić metalową obejmę a przy wysychaniu może pękać)
- nie zaleca się solić powierzchni roboczej kloca (sól z wodą suszą drewno i znacznie skraca się okres jego użytkowania).
Każdy kloc objęty jest roczną gwarancją.
Badania dowodzą, że drewno posiada właściwości antyseptyczne (bakteriobójcze). Łatwo jest utrzymać idealną higienę w przypadku nowych kloców rzeźniczych wykonanych z polietylenu (można je myć środkami chemicznymi) natomiast kloc drewniany nawet lekko zużyty dzięki właściwościom antyseptycznym drewna nadal doskonale spełnia warunki higieny.
UWAGA: Cena nie zawiera stalowego stojaka na blat!