Bagieciarka piekarnicza, rogalikarka, urządzenie do produkcji francuskich bagietek, paluchów, FRFI500
Profesjonalna bagieciarka przeznaczona do produkcji bagietek, paluchów, rogalików, drożdżówek, bułek do hot-dogów i bochenków chleba poprzez wałkowanie i zwijanie kęsów ciasta.
Profesjonalna bagieciarka przeznaczona do produkcji bagietek, paluchów, rogalików, drożdżówek, bułek do hot-dogów i bochenków chleba poprzez wałkowanie i zwijanie kęsów ciasta.
Rogalikarka formuje i wydłuża ciasta na bagietki, paluchy, podłużne bochenki chleba.
Przyśpiesza pracę w piekarni, sklepach, cukierniach, małych i średnich przedsiębiorstwach czy hotelach.
Maksymalna długość formowanej bagietki to 50 cm.
Rogalikarka zapewnia doskonały kształt formowanego ciasta za każdym razem. Posiada wbudowane narzędzie do francuskich bagietek.
Charakterystyka produktu:
- konstrukcja ze stali nierdzewnej
- wydłuża ciasto o zakresie gramatur 20 - 1000 g
- regulacja grubości ciasta odbywa się za pomocą ustawienia odległości między wałkami
- wyposażona w taśmy przenośnikowe z wełnianą powłoką filcową
- dwa polerowane i chromowane wałki zamontowane na wysokiej jakości łożyskach
- doskonały i powtarzalny za każdym razem kształt ciasta
- dzięki chromowanej powłoce ciasto nie przywiera
- możliwość przeniesienia uformowanego ciasta do przedniej lub tylnej półki odbiorczej
- możliwość odłączenia taśm rolujących, tak aby urządzenie służyło do rozwałkowywania ciasta na pizzę (spodów do pizzy)
- wbudowane narzędzie do francuskich bagietek pozwalające na wydłużenie procesu zwijania i wałkowania ciasta, aby osiągnąć dokładną pożądaną długość i grubość formowanego ciasta
- osłony zabezpieczające i dwie boczne ścianki wykonane ze stali nierdzewnej z dodatkiem specjalnego stopu nierdzewnego aluminium polerowanego - nie osadza się kurz i mąka
- przycisk bezpieczeństwa
- łatwe czyszczenie
- prosta obsługa
- cicha i bezawaryjna praca urządzenia
- nylonowe kółka ułatwiające przemieszczanie
- wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają normy HACCP
Parametry techniczne:
- wymiary zewnętrzne: 880x1320x1200 mm
- zakres wagi ciasta: 20-1000 g
- wydajność: 1000/1500 szt./h
- szerokość wałka: 500 mm
- moc: 0,55 kW
- napięcie: 230/400 V
- waga: 170 kg
Więcej informacji można uzyskać (telefonicznie: 794186456 lub mailowo: biuro@4store.pl)
FRFI500
Zobacz także
Bagieciarka piekarnicza, rogalikarka, urządzenie do produkcji bagietek, paluchów, FBT 700
26 488,54 zł
33 529,80 zł
Bagieciarka piekarnicza, rogalikarka, urządzenie do produkcji bagietek, paluchów, FR500
22 077,02 zł
27 945,60 zł
Bagieciarka piekarnicza, rogalikarka, urządzenie do produkcji bagietek, paluchów, FRI630
25 934,67 zł
32 828,70 zł