Urządzenie do gotowania w niskich temperaturach Sous Vide CSV-26
Urządzenie do gotowania potraw w niskich temperaturach metodą Sous Vide. Metoda ta polega na długotrwałej obróbce termicznej produktów zapakowanych hermetycznie w zamkniętych woreczkach. Gotowanie odbywa się w kąpieli wodnej o obniżonej temperaturze gotowania w stosunku do tradycyjnego gotowania.
Urządzenie do gotowania potraw w niskich temperaturach metodą Sous Vide. Metoda ta polega na długotrwałej obróbce termicznej produktów zapakowanych hermetycznie w zamkniętych woreczkach. Gotowanie odbywa się w kąpieli wodnej o obniżonej temperaturze gotowania w stosunku do tradycyjnego gotowania. Gotowane produkty są zawsze soczyste, delikatne i zachowują walory zdrowotne.
Cechy charakteryzujące urządzenie CAS CSV-26:
- szybkie serwowanie świeżo przygotowanych porcji
- łatwe przechowywanie przygotowanych potraw
- wydłużony czas przydatności do spożycia
- obudowa i pokrywa wykonana ze stali nierdzewnej
- sterownik umożliwiający regulację temperatury wody w komorze roboczej
- regulowany termostat
- wbudowana pompa cyrkulacyjna zapewniająca intensywny przepływ wody
- pompa gwarantująca utrzymanie stałej temperatury procesu
- każda porcja równomiernie ogrzewana
- masa brutto (kg) - 18,7
- masa netto (kg) - 15,9
- pobór mocy ( W) - 2000
- pojemność komory - 26 l
- wymiary komory roboczej (w x d x h) - 530 x 327 x 200 mm
- wymiary opakowania (mm) - 680 x 495 x 410
- wymiary urządzenia (mm) - 570 x 370 x 310
- zakres regulacji temperatury - do +85 st C
- zasilanie - AC 220~240 V, 50/60 Hz
CAS Sous Vide CSV-26
Zobacz także