Piec piekarniczy, elektryczny, 3 komorowy, modułowy, MT/800/2
Profesjonalny piec piekarniczy, elektryczny do cukierni/piekarni.
Przeznaczenie: piekarnie, cukiernie, pizzerie, sklepy.
Modułowość pieca pozwala na dostosowanie ilości komór według własnych potrzeb.
Brak możliwości zamówienia pełnego szamotu i funkcji naparowania komory w jednej komorze - potrzeba wyboru jednej opcji.
Charakterystyka produktu:
- modułowy piec piekarniczy
- możliwość piętrowania
- funkcja Turbo – pozwalająca na szybkie nagrzanie się komory przy uruchomieniu pieca
- precyzyjna kontrola ciepła
- elektroniczny panel sterowania, chłodzony przez specjalny system
- niezależne sterowanie przednich i tylnych grzałek
- grzałki kwarcowe zabudowane stalą nierdzewną
- górne elementy grzewcze posiadające ceramiczną izolację
- podwójne halogenowe podświetlenie wnętrza komory
- przeszklone okienko rewizyjne umożliwiające podgląd wypieku
- drzwi z dolnym otwieraniem
- spód komorowy wyłożony wysokiej jakości włoską płytą szamotową
- timer
- wszystkie komponenty mające kontakt z żywnością spełniają normy HACCP
- certyfikat CE
Parametry techniczne:
- wymiary zewnętrzne: 1260x1020x2050 mm
- wymiary wewnętrzne: 840x840x180 mm
- izolacja: wełna skalna
- pojemność komory: 2 blachy 400x600 mm, 2 blachy 400x800 mm, 4 blachy 400x400 mm, 4 blachy okrągłe Ø400 mm
- grubość dolnej płyty szamotowej: 90 mm
- temperatura: 50-400°C
- moc: 25,5 kW
- moc wraz z funkcją naparowania komory: 29,7 kW
- stopień ochrony szczelności: IP 20
- prąd znamionowy: 100 A
- oświetlenie: 6 lamp, 25 W
- napięcie: 400 V
- waga: 498 kg
- waga urządzenia wraz z funkcją naparowania komory: 543 kg
W zestawie:
- komora wzrostowa
- okap
Wyposażenie opcjonalne dodatkowo płatne:
- funkcja naparowania 1 komory
- komora wyłożona w całości kamieniem szamotowym
Więcej informacji można uzyskać (telefonicznie: 794186456 lub mailowo: biuro@4store.pl)
MT/800/2