Piec piekarniczy, elektryczny, 1 komorowy, modułowy, T POLIS 4 / MC18
Profesjonalny piec piekarniczy, elektryczny do cukierni/piekarni.
Dolna część komory może być wyłożona płytą szamotową lub tłoczoną blachą - konieczny wybór przy składaniu zamówienia.
Dno komory wyłożone blachą idealnie sprawdzi się przy wypiekaniu na blachach czy foremkach - w przeciwieństwie do płyty szamotowej, blacha szybciej nagrzewa się i osiąga pożądaną temperaturę.
Płyta szamotowa zapewnia doskonałe wypiekanie i doskonały rozkład temperatur w komorze pieca.
Przeznaczenie: piekarnie, cukiernie, pizzerie, sklepy.
Modułowość pieca pozwala na dostosowanie ilości komór według własnych potrzeb.
Charakterystyka produktu:
- modułowy piec piekarniczy
- można piętrować maksymalnie do 4 pieców
- elektroniczny panel sterowania z możliwością zapisania do 20 programów
- funkcja nagrzewania wstępnego - umożliwia wstępne nagrzewanie pieca – w dwóch trybach czasowych
- funkcja automatycznego czyszczenia - służy do czyszczenia i sterylizacji komory pieczenia
- możliwość czasowego zaprogramowania startu urządzenia
- kontrola ciepła poprzez elektroniczną regulację temperatury
- oddzielne sterowanie górnymi i dolnymi grzałkami
- grzałki przy drzwiczkach zabudowane stalą nierdzewną
- tryb energooszczędny - pozwala na zmniejszenia poboru energii
- obudowa wykonana ze stali nierdzewnej
- podwójne halogenowe podświetlenie wnętrza komory
- przeszklone okienko rewizyjne umożliwiające podgląd wypieku
Parametry techniczne:
- wymiary zewnętrzne: 1250x1610x360 mm
- wymiary wewnętrzne: 830x1260x180 mm
- wysokość komory: 18 cm
- izolacja: wełna mineralna
- pojemność blach 400x600: 4
- pojemność pizz Ø 33 cm: 6
- temperatura: do 400°C
- moc: 10,0 kW/h
- napięcie: 400 V
- waga: 200 kg
Wyposażenie opcjonalne dodatkowo płatne:
- generator pary
- okap
- komora wzrostowa
- podstawa na kółkach
- podwyższenie konstrukcji modułowej o 15 lub 30 cm
Więcej informacji można uzyskać (telefonicznie: 794186456 lub mailowo: biuro@4store.pl)
T POLIS 4 / MC18