Szybkoschładzarka, schładzarka szokowa 3xGN 1/1, RQSS 03
Szybkoschładzarka, schładzarka szokowa 3xGN 1/1
Schładzarka szokowa to urządzenie do szybkiego schładzania lub zamrażania przygotowanych potraw. Pozwala zaplanować przyrządzanie potraw z wyprzedzeniem, zwiększając organizację pracy w kuchni. Gwałtowny spadek temperatury zapobiega namnażaniu się bakterii oraz wydłuża czas przechowywania produktów, przy zachowaniu jakości dań.
Charakterystyka produktu:
- schłodzone produkty można przechowywać do 5 - 7 dni, natomiast zmrożone nawet do kilku miesięcy
- zwiększa wydajność pracy i oszczędza znacznie czas pracy w kuchni
- delikatne produkty, takie jak mięso, makaron, ryż, ryby czy owoce nie tracą swoich właściwości podczas zmrażania i schładzania szokowego, zachowując pełnię smaku i aromatu
- cykl chłodzenia: schładza produkty o temp. +90°C do +3°C w mniej niż 90 minut. Po zakończeniu procesu można przechowywać produkty w temperaturze od 0°C do 5°C
- cykl mrożenia: schładza produkty o temp. +90°C do temp. -18°C w czasie krótszym niż 4 godziny. Po zakończonym procesie można przechowywać produkty w temperaturach -18°C do -25°C
- dotykowy panel sterowania
- proces schładzania i zmrażania kontrolowany jest przez temperaturę sondy rdzeniowej
- kontrolowany czas trwania cyklu
- po zakończonym cyklu chłodzenia/mrożenia uruchamia się tryb konserwacji, który utrzymuje temperaturę
- obudowa wykonana ze stali nierdzewnej
- izolacja termiczna o grubości 35 mm i wysokiej gęstości 40 kg/m3 od CFC
- wnętrze z zaokrąglonymi narożnikami, bardzo proste w utrzymaniu w czystości
- sonda rdzeniowa
- wydajny system wentylacyjny
- nóżki ze stali nierdzewnej regulowane na wysokość
- automatyczne odparowanie skroplin
Parametry techniczne:
- wymiary zewnętrzne: 580x700x514 mm
- wydajność chłodnicza (kg/cykl): 15
- wydajność mroźnicza (kg/cykl): 6
- napięcie: 230 V
- moc chłodnicza: 0,49 kW
- moc: 0,59 kW
- pojemność: 3xGN 1/1
RQSS 03
Zobacz także