Kotleciarka, steaker, tenderyzator Bizerba: napęd + wkład nacinająco-kruszący S011, S012, S021
Najwygodniejszy, dostępny na rynku profesjonalny steaker.
Dostępne wkłady (przystawki):
- wkład S 011, przystawka do nacinania włókien i delikatnego zmiękczania mięsa, idealna do steków
- wkład S 012, przystawka do nacinania, zmiękczania i spajania kawałków, bardziej rozbija mięso
- wkład S 021, przystawka do rozcinania na paseczki i przygotowywania sałatek
Opis
Najwygodniejszy, dostępny na rynku profesjonalny steaker - czyli urządzenie do nacinania, krojenia w paseczki i zmiękczania mięsa.
Link do filmu: Steaker Bizerba
Dzięki zmiękczającemu nacinaniu włókien mięsa przyspiesza i ułatwia marynowanie oraz skraca się czas potrzebny do obróbki termicznej.
Napęd Carneoline S111 charakteryzuje:
- wysoka wydajność i łatwa obsługa, urządzenie odpowiednie do codziennej, ciągłej pracy
- wysokowydajny silnik prądu zmiennego z wewnętrznym systemem chłodzenia i specjalnym napędem pasowym dającym odpowiednią i efektywną liczbę obrotów wkładek
- duży zintegrowany z pokrywą otwór wlotowy
- mechaniczne urządzenia zabezpieczające i instalacja elektryczna spełniające normy higieny i bezpieczeństwa, spełniające wymogi zgodne z europejskimi wytycznymi budowy maszyn
- dwuczęściowe wkłady tnące można wyjąć z korpusu bez użycia narzędzi i przenieść do zmywarki w celu dokładnego umycia
- szybkie, gruntowne czyszczenie
- kompaktowe, niewywrotne ustawienie, obsługa od frontu
Dostępne wkłady (przystawki):
- wkład S 011, przystawka do nacinania włókien i delikatnego zmiękczania mięsa, idealna do steków
- wkład S 012, przystawka do nacinania, zmiękczania i spajania kawałków, bardziej rozbija mięso
- wkład S 021, przystawka do rozcinania na paseczki i przygotowywania sałatek, również do precyzyjnego cięcia warzyw, owoców, ogórków, grzybów, cebuli, gyrosa itd. (dwa walce nożowe z nożami krążkowymi ograniczają zgniatanie oraz miażdżenie mięsa). Szerokość paseczka: 4, 6, 8, 10, 12, 20 mm.
Dane techniczne:
- zasilanie 230V/50 Hz
- moc silnika 0,37 kW
- liczba obrotów wkładek tnących 100 obr/min
- wymiary zewnętrzne dł. x szer. xwys. 405x350x456
- ciężar (z wkładką): 25 kg
- grubość płatu mięsa do 30 mm
Opis
BIZ s111
Zobacz także
chat
Komentarze (0)
16 innych produktów w tej samej kategorii: