Prasa do pizzy, system prasowania na zimno, średnica 500 mm, SP 50
Prasa do pizzy z systemem prasowania na zimno.
Sprawdzi się w dużej i małej gastronomii.
Przeznaczona do obróbki wyrośniętego ciasta na pizzę.
Opatentowany system zimnego prasowania nie wpływa na konsystencję ciasta oraz jego strukturę.
Charakterystyka produktu:
- opatentowany system zimnego prasowania nie wpływa na konsystencję ciasta oraz jego strukturę
- opatentowany system wałkowania za pomocą rolek znajdujących się w obrębie górnej płyty prasujące
- efekt ręcznego zagniatania ciasta
- grubość ciasta można precyzyjnie regulować w 15-stopniowej skali
- dolna płyta prasująca podnoszona manualnie za pomocą dźwigni
- automatyczny start/stop
- obudowa ze stali malowanej proszkowo
- tarcze prasujące zabezpieczone wełnianym filcem
- niskie zużycie energii
- płyty prasujące łatwo demontowalne
- urządzenie może pracować w temperaturze od 5 do 40°C, o wilgotności powietrza nie przekraczającej 90%
Parametry techniczne:
- wymiary: 700x820x840 mm
- maksymalna średnica ciasta: 500 mm
- wydajność: 200-250 szt./h
- dopuszczalna gramatura ciasta: 100-1000 g
- napięcie: 230 V
- moc: 0,75 kW
- waga: 150 kg
Wyposażenie opcjonalne dodatkowo płatne:
- podstawa pod prasę
- obręcz do uzyskania pizzy z rantem
Więcej informacji można uzyskać (telefonicznie: 794186456 lub mailowo: biuro@4store.pl)
SP 50
Zobacz także